Сергій Бортник взяв участь у зустрічі представників духовенства та вірян двох православних юрисдикцій України

Share

16 лютого в комплексі Софії Київської відбулася неформальна зустріч представників Української Православної Церкви (УПЦ) та Православної Церкви України (ПЦУ). Інша назва цієї зустрічі – «Круглий стіл Державної служби України з етнополітики та свободи совісті та представників духовенства і мирян УПЦ і ПЦУ “Церква, суспільство, держава: діалог заради єднання та перемоги”». Після подібної зустрічі у липні 2022 року це була друга зустріч, проведена між представникам двою юрисдикцій за активного сприяння ДЕСС.

На зустрічі виступив нинішній Голова ДЕСС Віктор Єленський, представник від УПЦ протоієрей Ігор Ковровський та представник від ПЦУ протоієрей Володимир Вакін. Всі виступи виставлені на каналі «Віче» в youtube. Після виступів відбулося жваве обговорення та дискусія щодо шляхів можливого примирення та єднання православних юрисдикцій.

За кілька днів після зустрічі на сайті ДЕСС було оприлюднене «Звернення учасників міжцерковного діалогу до єпископату, духовенства та вірян». На запит сайту www.dialogtut.org Сергій Бортник розповів про свої враження від цієї зустрічі та перспективи єднання православних в Україні. Нижче надаються посилання на всі згадані матеріали українською мовою.